Skolsköterska

Jag heter Charlotta Wigenius och arbetar som skolsköterska på Eriksskolan.
Jag finns på skolan måndag, tisdag, onsdag samt fredag, mellan kl. 8.00-15.00.
Ni når mig lättast genom att skicka ett mail till adressen charlotta.wigenius@uppsala.se.
Skriv ett meddelande eller lämna ert namn och telefonnummer så kontaktar jag er så fort som möjligt. Mitt telefonnummer är 018-727 64 95. Min mottagning finns i stora skolhuset, en våning ovanför expeditionen.

Du som elev eller vårdnadshavare är välkommen att kontakta mig vid frågor som rör barns hälsa. Jag utför enklare sjukvårdsinsatser och hänvisar vidare till sjukvården vid behov.

Min främsta arbetsuppgift är hälsobesök och vaccinationer. Det gör att det kan vara svårt att nå mig men det går alltid bra att kontakta mig via e-post.

Hälsobesök
Jag arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande genom hälsosamtal, hälsoundersökningar, hälsoundervisning och vaccinationer. Du kan läsa mer om barnvaccinationsprogrammet på Folkhälsomyndighetens hemsida. I hälsosamtalet ges eleven möjlighet att prata om hälsa, matvanor, fysisk aktivitet, sömn, skolarbete och trivsel i skolan. Alla elever erbjuds ett hälsobesök hos skolsköterskan i förskoleklass, årskurs 2, 4 och 7 samt första året på gymnasiet

Planering läsår 16/17:
Aug-sep: uppföljning av kontroller vid behov
Sep/okt: hälsobesök åk 2
Okt/nov: vaccination åk 2 mot mässling, påssjuka och röda hund