Skolsköterska

Jag heter Charlotta Wigenius och arbetar som skolsköterska på Eriksskolan. Jag finns här måndagar, tisdagar, torsdagar samt fredagar. Min mottagning hittar ni i stora skolhuset, en våning ovanför expeditionen.
Ni når mig lättast via e-post: charlotta.wigenius@uppsala.se eller genom
att ringa 018-727 64 95. Det går bra att lämna ett meddelande eller skriva ert namn och telefonnummer, så hör jag av mig så snart som möjligt.
Hälsobesök
Skolsköterskan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande genom hälsosamtal, hälsoundersökningar, hälsoundervisning och vaccinationer. I hälsosamtalet ges eleven möjlighet att prata om hälsa, matvanor, fysisk aktivitet, sömn, skolarbete och trivsel. Alla elever erbjuds ett hälsobesök hos skolsköterskan i förskoleklass, årskurs 2, årskurs 4, årskurs 7 samt första året på gymnasiet.
Vaccinationer i skolan ges enligt gällande barnvaccinationsprogram.
Läs mer om vaccinationer här.
Öppen mottagning
Du är välkommen att kontakta mig vid frågor som rör dig och din hälsa. Självklart kan du som förälder också kontakta mig vid frågor eller om du vill att jag ska träffa ditt barn.
Jag hjälper även till med enklare sjukvårdsinsatser och hänvisar vidare till sjukvården vid behov.

Charlotta Wigenius
Skolsköterska